1244719127_img-d41d8cd98f00b204e9800998e

 

Erilaisia pursotuksia.

1244719144_img-d41d8cd98f00b204e9800998e

 

Bebe-leivoksien täytteestä kun jäi valkuaisia yli, niin päätin sitten tehdä pitkästä aikaa marenkeja. Nämä ovat muuten tosi hyviä ja varoitan jo ennalta: Näihin tulee himo!

 

Marengit

3 valkuaista

1 dl hienoa sokeria (tai tavallista taloussokeria)

 

- Vatkaa valkuaiset kovaksi vaahdoksi metallisessa, puhtaassa ja rasvattomassa kulhossa niin kauan kunnes massa pysyy kulhossa ylös alaisin kääntäessä. vatkaa joukkoon sokeri muutamassa erässä kunnes massasta tulee kauniin kiiltävää. Lusikoi massa pursotuspussiin ja pursota massa leivinpaperin päälle pellille. Kuivata marenkeja uunissa n. 75-100 asteessa noin 1 ½-2 tuntia. (Itse kuivatin kiertoilmauunissa 2 tuntia..)