1247593541_img-d41d8cd98f00b204e9800998e

1247593570_img-d41d8cd98f00b204e9800998e

Tein tänään sitruunakakkua kun jääkaapissa lojui pari käyttämätöntä sitruunaa. Ohjeen kopioin suoraan Nokke kokkaa-blogista, ja täytyy sanoa että oli kyllä hyvää takinaa :)

Sitruunakakku

250 g voita
2 ½ dl sokeria
4 kananmunaa
4 dl vehnäjauhoja
2 tl leivinjauhetta
2 tl vaniljasokeria
1 sitruunan raastettu kuori
½ sitruunan mehu

Vatkaa huoneenlämpöinen voi ja sokeri vaahdoksi. Lisää munat yksitellen välillä hyvin vatkaten. Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää taikinaan sitruunankuoriraasteen ja -mehun kanssa. Paista kakkua voidellussa ja korppujauhotetussa vuoassa 175 asteisessa uunissa 50-60 minuuttia.

 

Kuvaa myöhemmin, koska kakku on tällä hetkellä vasta uunissa :D