Meidän koulun leipuri-kondiittorioppilaat menevät joka vuosi Keminmaassa pidettävillä ruokamessuilla kakkukilpailuun. Kilpailemassa on 3 paria, kaikki koulumme leipuri-kondiittoriopiskelijoita. Tänä vuonna pääsin sitten itsekkin tekemään kakkuja kakkukilpailussa :)

Parinani oli luokkalaiseni Satu ( http://satunblogi.vuodatus.net/ ). Harjoittelimme kakkujen tekoa muutamaankin otteeseen koulun jälkeen ennen kilpailua. Päätimme Satun kanssa tehdä sitten vadelmahyydykekakun ja kotisteeksi suklaajuttuja ja viinimarjoja.

Tällaisia tuli kenraaliharjoituksen kakuista (Ei ole hyvälaatusia kuvia kilpailussa paikan päällä tehdyistä kakuista...sorry)

Pretty nice, huh?

Oli tämä sinäänsä riskialtis valinta, että pinta piti saada äkkiä hyytymään, pinta ihan sileäksi ja kiille myös, suklaarullista- ja reunoista puhumattakaan :D Kyllä ne suklaarullat- ja reunat useampaan otteeseenkin murtuivat..

Jännitystä lisäsi vielä se että olimme kaikki 3 paria miniminimini-kokoisella lavalla, kaikki kirjaimellisesti ahdattuna vierekkäin, kakuntekokamoista puhumattakaan.

Sinäänsä ihme, itseäni ei jännittänyt sitten yhtään vaikka katsojatkin olivat noin 2 metrin päässä meistä tekijöitä katsomassa. Juontaja ja opettaja siinä sitten työn lomassa kommentoivat ja lörpöttelivät kaikkea kilpailijoista ja kakuista... :)

Lopuksi opettajamme, tuomari ja juontaja maistoivat kakkuja ja arvioivat ne pikapikaa. itse löysn kakustamme vaikka kuinka paljon parantamisen varaa, mutta....kuinkas ollakkaan, minä ja Satu sitten voitettiin :) Jeij <33

 

Tässä olisi sitten kuvaa palkinnostakin. Sain IKEAsta ostettuja tavaroita: muffinipelti, piirakkauoka, irtopohjavuoka ja kaavin. Voisiko olla parempaa palkintoa? :D (Ja anteeksi kuvan laatu.....)

Olin myös kumpanakin ruokaessupäivänä tekemässä lakkaleivoksia muiden leipuriopiskelijoidemme ja opettajamme kanssa. Pääsiimpä sitten tämän päivän Pohjolansanomiinkin.. :)