Näitä tein runebergin päivänä, joka kyllä meni jo aikaa sitten, mutta laitetaas nyt nämäkin tänne.. :DD Ohjeen löysin Marien blogista (http://sekasoppa.vuodatus.net/blog/1787757) , halusin tällä kertaa kokeilla jotain erikosempaa ohjetta mitä yleensä käytän. Näistä tuli kyllä ihan hyviä :) Eivät olleet parhaimpia mitä olen maistanut, mutta eivät huonoimpiakaan.

Runebergin tortut (12 isoa tai 18 pienempää torttua)

250g voita tai margariinia

3 dl sokeria

4 munaa

3 dl vehnäjauhoja

1 1/2 dl korppujauhoja

2 tl leivinjauhetta

2 dl mantelirouhetta

2 tl kaardemummaa

2 appelsiinin raastettu kuori (en laittanut)

2 maustemittaa suolaa

2 tl piparkakkumaustetta

2 dl kermaa (laitoin maitoa)

Kostutus: 4 dl vettä + 4-5 rkl rommia + 1 rkl sokeria( Itselläni riitti tähän annokseen 2dl vettä, 2 rkl sokeria ja 2 rkl rommia. Ja käytin tähän aitoa rommia, tottakai :D Kostutin myös niin että valelin lusikalla vain netsettä torttujen päälle muistaakseni 2 kertaa)

Koristeeksi vadelmahilloa ja tomusokerikuorrutetta

Vatkaa sokeri ja huoneen lämpöinen rasva kuohkeaksi vaaleaksi vaahdoksi. Lisää munat yksitellen. Vatkaa huolellisesti jokaisen munan jälkeen. Yhdistä kuivat aineet, lisää taikinaan vatkaten, lisää appelsiinikuoriraaste ja kerma ja sekoita huolellisesti. Nostele taikina silikonimuffinivuokiin tai paperisiin muffinivuokiin muffinipellille. Paista 175 asteisessa uunissa 15-18 minuuttia. Anna jäähtyä.

 Mittaa rommi syvään kulhoon. Mausta sokerilla. Lisää vesi. Upota leivonnaiset yksitellen rommiveteen ja pidä upoksissa kunnes kuplia ei enää tule. Laita vetäytymään muutamaksi tunniksi , mieluiten seuraavaan päivään.

Kaiverra lusikalla pieni kuoppa keskelle torttua. Täytä vadelmahillolla. Pursota tomusokerikuorruterengas hillosilmän ympärille.