Hiihtoloman aikoihin tein perunaleivoksia ylijääneistä suklaakääretortun paloista, joita jäi ystävänpäivän kakusta :) Joten panin lapaset pakkaseen ja nyt sitten käytin ne. Nämä oli omaan makuuni ainakin tosi hyviä. Ja näistä kannattaa tehdä aika pieni, ovat sen verran makeita.

Kääretorttu kannattee muuten ehdottomasti murustaa tehosekoittimessa! Sillä sai tosi nopeaa ihan pienen pientä murua :)

Perunaleivokset

 

Kääretorttulevy (tai noin 200g ylijäänyttä kakkupohjaa)
2 kananmunaa
1 dl sokeria
1/2 dl vehnäjauhoja
1/2 dl perunajauhoja


Lisäksi
1 ps (120 g) taloussuklaarouhetta
100 g voita
1/2 dl (21 g) kaakaojauhetta
1/2 dl vadelmahilloa
1 dl (60 g) tomusokeria
1–2 rkl rommia tai 1 tl neste­mäistä rommiaromia

Koristeeksi
suklaaströsseleitä

-Murusta kääretorttupohja tehosekoittimessa muruksi. Sulata voi ja sekoita murun joukkoon. Sulata suklaa ja lisää, lisää myös muut aineet.

- Vaivaa tasaiseksi massaksi ja anna hetki jähmettyä kylmässä. Pyörittele palloiksi ja kieritä suklaaströsselissä tai kaakaojauheessa.