Kinuskinen glögihyydykekakku

Pohja

kaurakeksejä

sulaa voita

kanelia ja muita joulumausteita

fariinisokeria

Täyte

6 liivatetelehteä

200 g appelsiinituorejuustoa

1 prk maitorahkaa

2 dl kinuskikastiketta

1/2 dl sokeria

1 tl vanilliinisokeria

1 prk Flora Vanillaa


Glögihyytelö

6 liivatelehteä

4 dl glögiä

(joulunpunaista pastaväriä)

Murskaa keksit ja lisää niihin sulatettu voi ja maustett. Sekoita tasaiseksi ja levitä irtopohjavuona pohjalle.

Pane liivatelehdet pehmiämään kylmään veteen. Sekoita keskenään tuorejuusto, rahka, kinuskikastike ja sokerit. Käytä sekoittamiseen tarvittaessa sauvasekoitinta, jotta tuorejuustokokkareet tasoittuvat. Vatkaa Flora Vanilla vaahdoksi ja lisää muiden aineiden joukkoon. Sulata liivatelehdet tilkkaan kiehuvaa vettä ja kaada ohuena nauhana koko ajan sekoittaen kinuskivaahdon joukkoon.

Laita pohjan ympärille reunavuoka ja kaada täyte pohjan päälle. Anna hyytyä jääkaapissa seuraavaan päivään.

Pane glögihyytelöön tulevat liivatelehdet kylmään veteen pehmiämään. Kuumenna tilkka glögiä ja sulata liivatteet siihen. Kaaga liivateseos lopun glögin joukkoon ja kaada varovasti hyytyneen tortun pinnalle. Anna hyytyä vielä muutama tunti jääkaapissa. Irrota reunat terävällä veitsellä ja tarjoa.

 

Ohje Open cafe-blogista, itse tein hieman erilailla ja tämä on se ohje millä itse tein.

Glögihyydykekakku- ja leivokset. Tehtiin koulussa kakku tilaukseen ja yli jääneestä massasta leivoksia.

Piparimurskavoi jossa sulatettua voita /leivoksissa vetopohja kostutettuna rommi-aromilla ja kirschwasser-aromilla maustetulla sokerivedellä, täytemassa jossa mausteena mm. kanelia, kirsikkarommi-hilloa, piparimuruja ja glögiä. Päällä glägikiille, vaahdotetusta suklaaganachesta tehty ruusuke ja karpalo-mistelinlehtikoristeet marsipaanista.

 

Suklaahyydykeleivokset. Vetopohja maustettuna rommiaromilla, suklaahyydykemassa, päällä suklaaganache, vaahdotettu suklaaganacheruusuke ja karpalo-mistelinlehtikoristeet marsipaanista. Päälle vielä ripoteltu lumijauhetta.