Tätä ihanaa panna cottaa olen halunnut jo kauan aikaa kokeilla ja nyt minä sitten sain aikaiseksi tehdä sitä. Panna cotta on italiaa ja tarkoittaa "keitettyä kermaa". Panna cottaa voi myös kutsua kermavanukkaaksi

Ajattelin ensin tehdä panna cotan kanssa tarjottavaksi marjamelbaa, mutta lopulta laiskuus iski ja pääsyin sulattamaan taloussuklaata pinnalle :D Oli hyvää näinkin, mutta aikas makeaa, koska panna cotta itsessäänkin on jo aika makeaa ja pieni annos jo riittää. Siksi laitoinkin panna cotan keraamisiin pikkuvuokiin joita myös kokeilin ensimmäistä kertaa :3

Panna cotta

2dl kermaa

2dl maitoa

40g sokeria

2 liivatetta (olisi ehkä voinut olla 1 enemmänkin...)

1tl vanilliinisokeria

 

Laita liivatelehdet likoamaan kylmään veteen ainakin 5 minuutiksi. Laita kerma, maito ja sokeri kattilaan ja saosta noin 3 minuuttia. Ota kattila pois liedeltä ja lisää liivatteet ja vanilliinisokeri. Kaada annosmaljoihin ja anna hyytyä jääkaapissa muutaman tunnin ajan.