1250957477_img-d41d8cd98f00b204e9800998e

1250957534_img-d41d8cd98f00b204e9800998e

Tällaista sacherkakkua tein soluasunnossa jonne minä, siskoni ja kaverimme muutimme. Itselläni ei olu siellä kuin perus raaka-aineet ja välttämättömät laivontatarvikkeet joten kovin upeita luomuksia en pysty siellä valmistamaan :D Ja toinen juttu...Meillä ei ole siellä edes mitään tarjoiluvatia tai edes isoa matalaa lautasta, joten tarjoilualustaa tässäkin toimittaa irtopohjavuokani pohja.

Pohja on suoraan otettu Kinuskikissan blogista (Tosi hyvääää<3) , väliin laitoin vadelmahilloa (hyi aprikoosihillo...) ja kuorrutus on itseni soveltamaa. Kuorrutus on rumasti pinnalla koska ainoa omistamani palettiveitsi on tottakai kotonani Kuivaniemessä, ei täällä Torniossa. Olisin laittanut päälle marsipaaniruusujen lisäksi koristeeksi vielä valkosuklaapikeerauksia, mutta en sitten jaksanutkaan kun oli jo hirrrrveä kiire päästä maistamaan kakkua :D

Niiiin, ja liina kakun alla on muuten itseni tekemä :D (ihan pakkoa kertoa teillekkin..)

 

Suklaakakkupohja

4 munaa
2 dl sokeria
200 g voita/margariinia
200 g tummaa suklaata
2 ½ dl vehnäjauhoja
1 tl leivinjauhetta

00aa.JPG

Voitele ja korppujauhota vuoka (halkaisija n. 24 cm). Vatkaa munat ja sokeri vaahdoksi. Vaahto on valmista, kun kuvio jää hetkeksi vaahdon pintaan. Sulata voi ja suklaa kattilassa. Sekoita tasaiseksi. Yhdistä vehnäjauhot ja leivinjauhe. Lisää vaahtoon vuorotellen voi-suklaaseosta ja jauho-leivinjauheseosta. Sekoita tasaiseksi. Paista 175 asteessa uunin alatasolla n. 50 min. Anna seistä hetki ja irrota sitten vuoasta.

 

Kuorrutus

200g tummaa suklaata

n. 100g voita

Sulata voi ja suklaa kattilassa. Anna jäähtyä, mutta ei kuitenkaan niin paljon että kuorrutus jähmettyy ihan tönköksi. Levitä palettiveitsellä kakun päälle ja reunoille.