Pirkan lehtisessä oli herkullisen näköinen mustikkakakku jota himoitsimme äidin kanssa. Äiti kävi sitten innokkaana mustikassa tässä yhtenä iltana joten tätä leivoin sitten. Oli kyllä herkkua, mutta kuorrute meni liian löröksi, joten lisäsin vain lisäämistä enemmän tomusokeria ja lopulta kuorrute oli hieman liian makeaa ja edelleen löröä.. mutta hyvää oli silti :)

Helppo mustikkakakku

150 g voita tai margariinia

1½ dl sokeria

3 kananmunaa

1 dl ranskankermaa (laitoin creme fraichea..tai miten sitten kirjoitetaankaan :D )

3½ dl vehnäjauhoja

2 tl leivinjauhetta

2 tl vaniljasokeria

200 g mustikoita

Kuorrutus

1 rs (200g) tuorejuustoa

½ dl ranskankermaa (laitoin creme fraichea)

2 dl tomusokeria

2 tl sitruunamehua (En laittanut kun ei ollut sitruunoita.. :( )

 

Voitele irtopohjavuoka (halkaisija 22cm) ja vuoraa pohja leivinpaperilla. vatkaa pehmeä rasva, sokeri, munat ja ranskankerma sähkövatkaimella tasaiseksi taikinaksi. Sekoita 3 dl jauhoja, leivinjauhe ja vaniljasokeri keskenään: Lisää jauhoseos taikinaan. Pyörittele jäiset mustikat lopuissa jauhoissa ja sekoita varovasti taikinan joukkoon. Levitä taikina vuokaan ja paista 175 asteessa hieman keskitasoa alempana noin 40 minuuttia (jos käytät tuoreita mustikoita, lyhennä paistoaikaa). Anna kakun jäähtyä hieman ennen vuoan irroittamista. Sekoita kuorrutuksen kaikki aineet kulhossa. Lisää tomusokeria, jos kuorrutus on liian löysää. Levitä kuorrutus kakun päälle.