Meille tuli siskon kummisetä käymään piiitkästä aikaa viikonlopulla joten oli kakun paikka ;) Tiesin heti että haluan tehdä tyrnihyydykekakun koska se on niin hyvää ja meillä kotona niitä tyrnejä riittää. Pohjana on kääretorttupohja, hyydyketäyte ja pinnalla tyrnikiille. Koristeena valkosuklaareunat, valkosuklaaspritsaukset , valkosuklaarulla ja tyrnejä.

Pohja

Kaakaokääretorttupohja

Täyte

1 prk Flora vispiä

2 prk maitorahkaa

1 purkki appelsiinituorejuustoa

5 liivatelehteä

sokeria maun mukaan

 

Laita irtopohjavuoan pohjalle leivinpaperi. Laita sopivan kokoinen kääretorttupohja vuokaan ja kostuta hieman esim. maidolla.

Laita liivatteet likoamaan kylmään veteen ja vispaa kerma vaahdoksi. Lisää joukkoon tuorejuusto ja rahka. Mausta sopivasti sokerilla. Sulata liivatteet mikrossa kulhossa tai tilkkaan kiehuvaa vettä. Vispaa sulaneet liivatelehdet ohuena norona muun täytemassan joukkoon. Laita täyte vuokaan ja anna hyytyä jääkaapissa ainakin 1-2 tuntia.

Kiille

2 dl tyrnimehua

3 liivatetta

 

Laita liivatteet likoamaan kylmään veteen. Kiehauta tilkka tyrnimehua ja sulata liivatteet siihen. Kaada täytemassan päälle ja anna hyytyä ennen hyvin ennen vuoan reunojen irroittamista.

 

Tämä oli muuten taas niiiiiin hyvää että... ;3 Ei jää viimeiseksi kerraksi kun teen tätä.