Eilen juhlittiin Vappua ja päätin pyöräyttää kakun. Äiti ja pikkuvelikin tulivat eilen kotiin n. 5 viikon Helsingissä olon jälkeen, joten tämä on tavallaan samalla kotiinpaluu kakku :D

Pohjana on Kinuskikissan blogista bongattu ihanan mehevä suklaakakkupohja. Oli tosi hyvää ja kosteaa ja maukasta.... :) Tällä teen kyllä jatkossakin! Kostutukseen käytin appelsinimehua. Välissä on lime curdia (aijoin käyttää vadelmahilloa mutta sitä ei ollutkaan..) ja täytteenä diplomaattikreemi (kokeilin ensimmäistä kertaa itse kotona, ja oli aivan ihanan makuista, suosittelen! :)  ). Päällä taloussuklaasta tehty suklaakuorrutus :) Oli muuten tosi hyvän makuista, ehdottomasti yksi parhaista suklaakakuista jonka olen koskaan tehnyt.

 

Mehevä suklaakakkupohja

 

Taikina:
2 dl vehnäjauhoja
1 ½ dl perunajauhoja
3 tl leivinjauhetta
¾ tl suolaa
1 tl vaniljasokeria
1 ½ dl tummaa kaakaojauhetta
150 g voita tai margariinia
3 ½ dl sokeria
3 munaa
3 dl kädenlämpöistä maitoa

Paistolämpötila ja -aika:
175 astetta, keskitasolla 50-60 minuuttia

00aa4

Voitele ja korppujauhota vuoka (halkaisija 24 cm).

Sekoita kuivat aineet keskenään. 

Vatkaa voi ja sokeri vaahdoksi. Lisää munat yksitellen.Sekoita hitaalla teholla vatkaten joukkoon ensin reilusti jauhoja ja tämän jälkeen vuorotellen pienissä erissä loput kuivat aineet ja kädenlämpöinen maito.Kaada taikina vuokaan.Paista 175 asteessa uunin keskitasolla 50-60 minuuttia.Anna seistä vuoassa n. 15 minuuttia ennen kumoamista.

 

Kostutus: n. 1 dl appelsiinimehua

Välissä: Lime curd

Diplomaattikreemi

2 dl vispikermaa

vaniljakreemiä

tomusokeria maun mukaan

 

Vatkaa vispikerma vaahdoksi tomusokerin kanssa. Valmista vaniljakreemi vatkaamalla 1 osa vaniljakreemijauhetta ja 3 osaa kylmää vettä. Anna seistä hetki. Sekoita kermavaahtoa ja vaniljakreemiä suhteessa 1/3 vaniljakreemiä ja 2/3 kermavaahtoa.

Suklaakuorrutus

200g Taloussuklaata

n. 100g voita

kermaa

 

Kiehauta kerma ja voi kattilassa. Nosta pois levyltä ja lisää joukkoon suklaa. Sekoita tasaiseksi ja levitä kakun päälle.

En tiedä ihan tarkkoja määriä koska itse teen suklaakuorrutuksen yleensä mututuntumalla.

 

Täyttö: Leikkaa kakkupohja 3 osaan. Kostuta appelsiinimehulla ja levitä ohut kerros lime curdia. Levitä puolet täytteestä lime curdin päälle ja nosta toinen kerros päälle. Toista. Täytön jälkeen anna maustua jääkaapissa. Huom! kakku kannattaa paistaa irtopohjavuoassa, koska täyttämisen jälkeen voit laittaa täytetyn kakun takaisin vuokaan, jossa se pysyy täydellisessä muodossaan.

Jääkaapissa olon jälkeen levitä kakun pintaan ohuehko kerron lime curdia ( voit hieman lämmittää mikrossa, niin levittyy paremmin). Valmista kuorrutus ja levitä kakun päälle. Koristele! :)