Arabialainen maustekakku on mielestä parasta kuivakakkua jouluksi joten olihan sitä pakko tekaista ;3 Vasemmalla olevassa kuvassa on kuva pelkästä arabialaisesta maustekakusta ja oikealla olevassa kuvassa myös leipomiani pipareita.
Ohje meni sitten suurinpiirtein näin:
Arabialainen maustekakku
Ainekset:
200 g | leivontamargariinia | |
3 1/2 dl | sokeria | |
3 | kananmunaa | |
5 dl | vehnäjauhoja | |
1 dl | mantelilastuja | |
2 rkl | kaakaojauhetta (tummaa) | |
1 tl | sitruunan raastettua kuorta | |
1/2 tl | leivinjauhetta | |
1/2 tl | soodaa | |
1 tl | vanilliinisokeria | |
1 tl | kanelia | |
1/2 tl | muskottipähkinää | |
2 dl | kevytkermaa | |
1/2 dl | sitruunanmehua | |
Kuorrutus: | ||
50 g | leivontamargariinia | |
2 rkl | kaakaojauhetta (tummaa) | |
1 tl | kanelia | |
4 dl (250 g) | tomusokeria | |
3 rkl | kahvijuomaa |
1. Vaahdota rasva ja sokeri. Lisää munat yksitellen.
2. Sekoita jauhot, hieman käsin murskatut mantelilastut, kaakaojauhe, sitruunankuori, leivinjauhe, sooda ja mausteet.
3. Sekoita jauhoseos taikinaan vuorotellen kerman kanssa. Lisää lopuksi sitruunanmehu.
4. Kaada taikina tilavaan (1,8 l), voideltuun ja korppujauhotettuunrengasvuokaan. Paista uunin alimmalla tasolla 175 asteessa noin 50 minuuttia. Kumoa kakku hieman jäähtyneenä.
5. Sulata margariini. Sekoita joukkoon kaakaojauhe, kaneli ja tomusokeri. Lisää kahvi ja sekoita tasaiseksi. Levitä kuorrutus jäähtyneen kakun päälle. Kakku säilyy useita päiviä mehevänä jääkaapissa.
Kommentit