Huomattiin äitin kanssa että uusimmassa Kodin Kuvalehdessä oli makoisalta kuulostava ohje, jota myös kokeilimme tänään.

 

Juustopusut 8 kpl

Taikina:

2 ½ dl vettä

1/4 palaa tuorehiivaa tai 2 tl kuivahiivaa

½ tl mineraalisuolaa

1 tl kuivattua basilikaa

2 dl kauraleseitä

noin 5 dl hiivaleipäjauhoja

½ dl öljyä

Täyte:

8 viipaletta juustoa

8 paprikarengasta

tuoretta basilikaa

Voiteluun:

munaa

Pinnalle:

kauraleseitä

 

Liuota tuorehiiva haaleaan veteen. Lisää mineraalisuola, basilika ja kauraleseet. Alusta hiivaleipäjauhot taikinaan ja lisää niiden joukossa kuivahiiva, jos käytät sitä. Vaivaa taikina kimmoisaksi ja lisää loppuvaiheessa öljy. Anna taikinan kohota liinan alla peitettynäkooltaan kaksinkertaiseksi.

Kumoa taikina jauhotetulle alustalle ja painele siitä ilmat pois. Tee taikinasta tanko ja jaa se kahdeksaan osaan. Pyöritä taikinapalat palloiksi ja kauli ne pyöreiksi levyiksi, joiden halkaisija on noin 15 cm.

Pane jokaiselle levylle kinkkuviipale, paprikarengas, juustoa ja tuoretta basilikaa. Taita levyt kahtia puolikuun muotoon ja paina reunaan lautasella kevyesti "ylähuuli". Nosta pusut leivinpaperin päälle pellille ja anna kohota liinalla peitettyinä.

Voitele kohonneet pusut munalla ja ripottele pinnalle kauraleseitä. Paista 200 asteen uuninlämmössä noin 12 minuuttia.