Viikko sitten tein itsekkin näitä paljon kehuttuja macaron-leivoksia. Nämä oli erittäin helppoja tehdä ja nopeita pyöräyttää, ei voi muuta kuin suositella! ja ai niin, mainitsinko että nää on aivan ihanan suussasulavia ?? ;) Ohjeen nappasin Nohannan blogista, ja hyvä ohje olikin :) Itse tein puolikkaan satsin ja näitä tuli 2 pellillistä.

Macaron -leivokset

140 g valkuaista
80 g sokeria
180 g mantelijauhoa
240 g tomusokeria
(2 g suolaa)
(väriainetta)

1. Vatkaa huoneenlämpöiset valkuaiset lähes kovaksi vaahdoksi ja lisää sitten sokeri edelleen vatkaten. Jos käytät väriä, laita sitä hieman tässä vaiheessa. Älä vatkaa liian kovaksi, riittää, että valkuaisista muodostuu pieniä huippuja, jotka sitten hieman "lösähtävät".
2. Sekoita keskenään mantelijauhot, tomusokeri ja suola. Sihtaa ne käsin lastalla sekoittaen valkuais-sokerimassan sekaan.
3. Pursota massasta pieniä ympyröitä leivinpaperin päälle (ja ripottele niiden pinnalle halutessasi esimerkiksi mantelirouhetta) ja anna niiden kuivahtaa noin puoli tuntia.
4. Paista kuoria +180 asteessa 10-12 minuuttia.
5. Täytä jäähtyneet kuoret mielikuvituksesi mukaan ja säilytä jääkaapissa. Nämä ovat parhaillaan parin päivän päästä.


Väliin tein omasta päästä vain aineksia sekaan heitellen kreemin tapaisen täytteen jossa oli voita, tomusokeria ja hieman lime curdia :) Oli hyvää <3