1244719097_img-d41d8cd98f00b204e9800998e

1244719111_img-d41d8cd98f00b204e9800998e

 

Tylsyys iski taas joten oli pakko näprätä jotain töiden jälkeen eilen. Päädyin sitten bebe-leivoksiin kun olin pari päivää aikaisemmin paistanut noita pohjia pakkaseen. Täytteeksi laitoin kiisselin johon voita, pohjalle hilloa ja päälle sokerivesikuorrutus.

Pinkit ovat vadelmahillolla täytettyjä ja keltaiset ovat lemoncurdilla täytettyjä (joo, ovat keltaisia vaikka kuvassa kovastikkin näyttävät neonvihreiltä)

Nämä oli muuten tosi hyviä kun sai taas pitkästä aikaa näitä leipoa ;3 Nää on kyllä mun lemppareita.

 

Hiekkahentuset (pohjat)

200g voita

1 1/4 dl sokeria

2 munaa

100g jauhettua mantelia

3 dl vehnäjauhoja

- Vaahdota voi ja sokeri

- Lisää munat yksitellen hyvin vatkaten. Lisää lopuksi jauhettu manteli ja vehnäjauhot.

- Voitele pienet metalliset leivosvuoat ja levitä taikinaa jauhotetuin sormin vuokien pohjalle ja reunoille.

- Paista hiekkahentuset 225 asteessa 15 minuuttia kauniin ruskeiksi.

- Irrota leivonnaiset vuoista vähän jäähtyneinä.

 

Täyte

1 dl maitoa

1 keltuainen

2 tl perunajauhoja

2 rkl sokeria

2 tl vanilliinisokeria

100g voita

- Sekoita kattilassa maito, keltuainen, perunajauho ja sokeri ja kuumenna sekoittaen, kunnes kiisseli sakenee. Anna jäähtyä välillä sekoittaen. Mausta vanilliinisokerilla.

- Vatkaa voi kuohkeaksi ja lisää siihen jäähtynyt kiisseli.

 

 

Laita leivoksen pohjalle haluamaasi hilloa ja sen jälkeen kiisselitäyte. Tasoita pinta tasaiseksi ja laita kylmään jähmettymään. Kun leivokset ovat jähmettyneet, levitä päälle sokerivesikuorrutus ja nomparellejä jos haluat.